Top.Mail.Ru

Förväntas fastighetspriserna falla i Spanien 2021?

Förväntas fastighetspriserna falla i Spanien 2021?

Om du planerar att köpa ett hus eller lägenhet har du förmodligen undrat mer än en gång om du kan förvänta dig en nedgång i fastighetspriserna under 2021.
Vårt svar är mest troligt inte.

När du är inne Spanien en karantänregim infördes och landets ekonomi steg, och många spekulationer uppstod direkt om hur den spanska fastighetssektorn skulle bete sig. Det förväntades att priserna skulle börja falla när gränserna gradvis öppnades. De förutspådde rabatter på upp till 30, 40, till och med 50 procent, med andra ord att bostäder kan köpas PRAKTISKT GRATIS!

Men i verkligheten är allt något annorlunda. Den nuvarande krisen orsakas inte av en annan ekonomisk cykel, utan av en pandemi som hämmar den ekonomiska utvecklingen. Det är därför dess nedgång är tillfällig och enbart beror på när spridningen av coronavirusinfektionen kommer att kontrolleras. På grund av detta är den rådande uppfattningen att försäljningspriserna på fastigheter inte bör sänkas förrän pandemins slut är möjligt.

Under den sista trimestern av 2020 mest verksam inom fastighetssektorn firades i Valencia. I synnerhet från oktober till december registrerades 3,28 köp- och försäljningstransaktioner per 1 000 personer. Ledande positioner i detta avseende är Alicante och Costa Blanca, där värdet når 4,09 per 1 000 personer.

Intresset för att köpa bostäder vid kusten är mycket stort, särskilt bland utlänningar som inte är bosatta i Spanien och har tagit ett fast beslut att flytta till detta land permanent på grund av pandemin. Samtidigt förväntas det att utbudet på fastighetsmarknaden efter avskaffandet av restriktiva åtgärder kommer att minska, och en växande efterfrågan kommer att leda till en prishöjning på 20 procent.

Genomförandet av vaccinationsplaner över hela Europa ökar ekonomin när pandemin närmar sig sitt slut. Tekniska framsteg spelar också en viktig roll. Tack vare videor och virtuella rundturer kan kunderna bekanta sig med föremålen fastighetutan att lämna vardagsrummet i ditt eget hem. Många försäljningstransaktioner görs på distans, vilket gör det möjligt för köpare att göra ett lönsamt bidrag och därmed förutse situationen på fastighetsmarknaden, som kommer att inträffa med början av ekonomisk tillväxt.

Sammanfattningsvis noterar vi att fastighetssektorn inte förlorar sin attraktivitet för investerare och idag anses kanske vara ett av de mest pålitliga alternativen. I en period då finansmarknaderna präglas av hög volatilitet ligger fokus på mer konservativa fastighetsinvesteringar tills det ekonomiska läget stabiliseras.

Letar du efter en fastighet på Costa Blanca?

Vi skickar dig en lista med förslag baserat på dina preferenser

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Visa knappar
Dölj knappar
SV