Top.Mail.Ru

Stigande priser och försäljning av lägenheter i de tjeckiska regionerna.

I Tjeckien fortsätter den planerade utvecklingen av städer med nya hus. Invånarnas välbefinnande växer. Många tjecker har råd att förbättra sina levnadsvillkor. Medellönen i landet för en anställd är cirka 1 300 euro. Med låga priser på mat, kläder och basförnödenheter går det att spara pengar på stora inköp.

På grund av den allmänna ekonomiska tillväxten ökar försäljningen av lägenheter i Tjeckien för lokalbefolkningen och utlänningar varje år. Bostadskostnaderna ökar i proportion till efterfrågan på lägenheter. Det är en fastighetsboom i Prag. Den ekonomiska, politiska och sociala situationen i den tjeckiska huvudstaden är sådan att fler och fler vill köpa en lägenhet, och den nya bostadsmarknaden kan inte möta efterfrågan.  

I andra städer och regioner har priserna på bostadsfastigheter ännu inte stigit så mycket att det blir omöjligt att köpa en lägenhet på grund av brist på pengar. I regionerna sker ökningen av kostnaden för att köpa bostad överallt, men i olika takt. Den genomsnittliga tillväxten i landet uppgick till mer än 6% under 2019. Den genomsnittliga försäljningen av lägenheter i Tjeckien på bara en fjärdedel överstiger 7 000 objekt. Priserna beror på förhållandet mellan utbud och efterfrågan. Följande priser per kvadratmeter bildades av regioner:

  • i Prag - 77 400 kroon;
  • i Brno - 56 600 kroon;
  • i Hradec Králové - 45 300 kroon;
  • i Karlovy Vary - 26 600 kronor;
  • i Ostrava - 23 600 kronor.

Minimiprishöjningen i provinserna är 4,6% per år, och maxpriset ökas med 13,9%. Staden Hradec Králové var mästare när det gäller ökningen av värdet på bostadsfastigheter. Den genomsnittliga kvartalstillväxten är 1,21 T2TT jämfört med föregående korta period. I Prag är de ledande inom bostadskostnadernas tillväxt, traditionellt sett, områden med historisk arkitektur - Prag1 och 2. I Prags förorter är 10 bostadsområden fortfarande de billigaste i staden - 71 tusen kronor per kvadratmeter, vilket är två gånger lägre än centrala priser stadsgator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa knappar
Dölj knappar
SV