Top.Mail.Ru

Vad sägs om att investera i fastigheter på Cypern?

Cypern är den tredje största ön i Medelhavet. Det är en av de mest lämpliga platserna för boende, rekreation och affärer. Varje år kommer tusentals turister från hela världen hit för att njuta av det utmärkta klimatet och dra fördel av det utmärkta geografiska läget i Medelhavet. Och låga skatter lockar många medlemmar av företagseliten som gör affärer på Cypern och investerar i det. Av denna anledning har fastighetspriserna på Cypern alltid stigit.

Att investera i fastigheter på Cypern ger många fördelar. Redaktören har lyft fram flera ekonomiska aspekter för dig:

Cypern är medlem i Europeiska unionen

Cypern är redan medlem i Europeiska unionen, Nationernas samvälde och ett land i euroområdet och kommer snart att bli medlem i Schengenavtalet.

Cypern har enorma energireserver och dess ekonomi växer snabbt.

Cypern kallas ofta för "Europeiska Dubai" eftersom det har enorma energireserver, precis som Dubai. Den 13 december 2019 undertecknade Cypern och ett internationellt konsortium officiellt ett kontrakt för konstruktion av infrastruktur för naturgasproduktion och vätskebildning värt 290 miljoner euro. Det sägs vara det största energiprojektet i Cyperns historia och ett viktigt steg i landets utveckling. Tack vare oljan har Dubai förvandlats från en liten fiskeby till en världsberömd metropol på bara några decennier. Det är uppenbart att tillgången på energi skapar en obegränsad potential för utvecklingen av ett land eller en stad. Därför är utsikterna för Cyperns ekonomiska utveckling och investeringar i det verkligen mycket imponerande.

Cypern har en utmärkt affärs- och investeringsmiljö med låga skattesatser

Cypern är medlem i EU och tar ut bolagsskatt med en skattesats på 12,5%. Cypern är också ett av de tre länder som har de lägsta skatterna bland EU:s medlemsländer. Investerare som investerar i Cypern kan dra nytta av en mängd olika skatteförmåner, såsom förmågan att hantera internationella affärer från utländska filialer och befrielse från inkomstskatt för internationella affärspartners. Utdelningsskatter tas inte heller ut och vinster från fasta driftställen utomlands är helt befriade från inkomstskatt. Dessutom har Cypern undertecknat dubbelbeskattningsavtal med mer än 65 länder. Det finns inte heller några tidsgränser för överföring av skatteförluster. Sådana förluster kan täckas enligt lagen om skattebefrielseersättning. Arv av aktier i ett utländskt företag på Cypern är undantaget från arvsskatt.

Cyperns BNP och fastighetsförsäljning på Cypern fortsätter att växa

BNP och fastighetsförsäljningen fortsätter att växa. Antalet kontrakt för försäljning av fastigheter på Cypern under de första 11 månaderna av 2019 ökade med 12% och nådde 9456 jämfört med 8442 för samma period förra året. Enligt den professionella dataplattformen Trading Economics växte Cyperns ekonomi med 3,4% år från år under tredje kvartalet 2019, och fortsatte att växa under 19 kvartal i rad. Jämfört med föregående kvartal ökade BNP under tredje kvartalet 2019 med 0,4%. Enligt Cyperns statistikbyrå (CYSTAT) steg det nationella prisindexet för bostadsfastigheter under året som slutade första kvartalet 2019 med 4,3%. Detta är det tionde kvartalet i rad med tillväxt och den största årliga tillväxttakten sedan 2008. Enligt officiella uppgifter från ministeriet för mark och naturresurser på Cypern, från maj till juli, nådde den månatliga fastighetsförsäljningen på Cypern den högsta nivån sedan den globala finanskrisen, och ökade med 72% på årsbasis.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Visa knappar
Dölj knappar
SV